Reizigers in Den Haag keken afgelopen weekend verbaasd op toen zij stonden te wachten op de bus. In een bushokje in de Theresiastraat stond een gedekte tafel met duurzame boodschappen. Het bleek een ludieke actie te zijn van Stichting Milieukeur (SMK) in het kader van de On the way to PlanetProof Week die vandaag start.
In deze week wordt aandacht gevraagd voor voedselproducten met het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof. Inmiddels is zo’n 70 procent van het totale Nederlandse landbouwoppervlak voor groente en kruiden gecertificeerd met dit keurmerk. Bij fruit ligt dit aandeel rond de 50 procent. De producten zijn duurzamer geproduceerd, met extra aandacht voor natuur, klimaat en dier.
Gijs Dröge, directeur van Stichting Milieukeur licht toe: "We toveren een alledaagse plek, zoals een bushalte, om tot een tafel vol duurzamere producten, een verrassende en toegankelijke manier om reizigers in Den Haag te laten nadenken over hun voedselkeuzes. Veel mensen willen wel duurzamer leven, maar weten niet altijd hoe. Met On the way to PlanetProof maken we zichtbaar en begrijpelijk dat je elke dag kunt kiezen voor voeding die met extra aandacht voor natuur, klimaat en dier is geproduceerd. Het aanbod van producten met ons keurmerk in de supermarkt groeit en ons streven is dat die tafel met duurzamere boodschappen bij mensen thuis alleen maar groter wordt."